אם במהלך ביקורכם באיטליה נתקלתם בפיצרייה שכונתית המגישה פיצה נפלאה העשויה מבצק חלומי שהוא אוורירי וקל, שחום באופן אחיד ובעל קראסט מתפצח – דעו כי הבצק קיבל את התכונות הייחודיות האלו בעיקר בעזרת אפייה בטאבון ייעודי. הטאבון הוא למעשה תנור אפייה קדום בו השתמשו להכנת מאפים שונים, הרבה לפני שהומצא החשמל וכמובן תנור האפייה המסורתי.
כיום ניתן למצוא מגוון טאבונים המיועדים לשימושים שונים כמו מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים וכמובן גם טאבונים ביתיים באמצעותם ניתן לשחזר את הטעם הנהדר של הפיצה הטעימה שאכלתם באיטליה.
מהם יתרונות השימוש בטאבון?
נוסף להכנת פיצה מושלמת בטעמה ומרקמה, טאבון משמש להכנת מגוון ענק של מאכלים כמו מאפים מבצק, ירקות, דגים, בשר וגם תבשילי קדירה הזקוקים לבישול אחיד וארוך בחום קבוע. הודות למבנה הייחודי של הטאבון, ניתן להכין בו סוגים שונים של מאכלים הזקוקים לאפייה בחום קבוע כדי שיהיו מוכנים בדרגת האפייה הנכונה.
משום כך הטאבון משמש בעיקר להכנת בצקים מסוגים שונים כמו לחמים בעבודת יד בעלי מרקם קשיח מבחוץ ורכות מופלאה מבפנים, מאפי בצק ממולאים בתוספות שונות ומגוונות, וכמובן גם פיצות עם שוליים מוזהבים ואפויים היטב ובמרכז תוספות וגבינה מבעבעת וחמה.
טאבון אפייה – למי זה מתאים?
כיוון שטאבון מציע פונקציות איכותיות ומשודרגות יותר לעומת תנור אפייה רגיל, ניתן לומר כי כל אדם או משפחה חובבי מטבח ובישולים ימצאו שימוש יעיל ונהדר לטאבון הביתי. חשוב לדעת כי הטאבון מיועד לשימוש בשטח פתוח, ולכן יש להציבו בגינה או מרפסת הבית כך שהעשן הרב הנוצר במהלך האפייה ישתחרר לאוויר הפתוח ולא יישאר בתוך חלל סגור.
טאבון ביתי מבוסס על מערכת הפעלה על גז, פונקציה המייעלת את השימוש הביתי במכשיר זה ומאפשרת להשיג תוצאות אפייה מושלמות במינימום מאמץ.
כיצד לבחור טאבון איכותי לתוצאות אפייה מושלמות?
כדי לבחור את הטאבון המושלם לבית, חשוב להתאים את הצורך לסוג ומבנה הטאבון הנבחר. באתר חזות למטבח ניתן למצוא טאבון דלפקי המיועד להנחה על גבי משטח קשיח, או טאבון עומד על רגלי מתכת או גלגלים הניתן לשינוע ממקום למקום.