עישון בשר הוא תהליך של בישול מזון על ידי חשיפתו לעשן. עישון בשר נעשה בדרך כלל עם עץ, אך ניתן לעשות זאת גם עם חומרים אחרים. הדוגמאות המוקדמות ביותר של עישון בשר מגיעות מהתרבויות העתיקות של סין ואמריקה. הסינים עישנו בשר כבר במאה ה-13 לפני הספירה והאינדיאנים האמריקאים מעשנים בשר כבר למעלה מ-4,000 שנה. במאמר נדבר על מעשנות בשר.
מעשנות בשר – מידע מקיף
תהליך העישון הוא טכניקת בישול מסורתית שנמצאת בשימוש כבר מאות שנים. זה יכול להיעשות באש גלויה, או עם מעשנת. עישון בשר הוא דרך טעימה להכין אותו ונותן לו את הטעם המיוחד הזה.
עישון בשר הוא תהליך של בישול בשר, בדרך כלל בשר בקר וחזיר, עם עשן משריפת שבבי עץ. תהליך עישון הבשר יכול לקחת שעות או ימים בהתאם לגודל הנתח. לתהליך העישון שלושה שלבים: תיבול, בישול וקירור. המונח "ברביקיו" משמש לעתים קרובות לסירוגין עם "בשר מעושן", אך מתייחס לקטגוריה רחבה יותר של מזון על האש הכוללת בשרים מעושנים וכן מנות אחרות כגון המבורגרים ונקניקיות.
מחפשים גם גריל גז? בקרו >>>
הסבר על הליך העישון
עישון בשר הוא תהליך שבו אוכל (בדרך כלל בשר) מבושל על ידי חשיפתו לעשן מחומר צמחי בוער או עשן, לרוב עץ. העשן הנובע מתהליך העישון מוסיף טעם ומסייע בשימור המזון בכך שהוא משמש כחומר משמר.
עישון בשר הוא תהליך של בישול בשר במעשנה או שימוש במעשנת. עישון בשר הוא תהליך בישול בשר במעשנה או שימוש במעשנת. תהליך העישון מוסיף טעם למזון ומסייע בשימור. עישון גם מוסיף טעם לאוכל ועוזר לשמר אותו. שיטה זו משמשת בדרך כלל בשיטות בישול נמוכות ואיטיות. עישון בשר הוא דרך פופולרית לשמר אותו ולהוסיף טעם לאוכל. עישון בשר נהוג במשך מאות שנים בכל העולם. זה היה חלק מהותי מההתיישבות האירופית של צפון אמריקה; עישון היה אחת הדרכים הבודדות לשמר מזון לפני הופעת הקירור.